Domácí nakládané okurky: 4 tipy k dokonalosti

Nakládané okurky jsou pro mnoho lidí neodmyslitelnou dobrotou k řízkům, sekané, do pomazánek i dalších jídel. A pokud si navíc vyrobíme své vlastní, domácí, budeme je milovat ještě více!

Validity: 2.6 - 23.5.2016

Zkuste si okurky připravit doma a využijte příležitosti dochutit si je přesně tak, jak je máte rádi. Chcete spíše sladké nebo pikantní? Je to jen na vás - s našimi tipy se vám každopádně vždy povedou!

1. Vždy používejte co nejčerstvější mladé okurky. Měly by být tvrdé a pevné, aby i po zavaření zůstaly správně křupavé.

2. Špičku okurky, kde byl květ, odkrojíme. Ta totiž obsahuje enzym, který by mohl okurky změkčit a ztratili bychom křupavost.

3. Okurky zavařujte celé, nebo pokrájené. Nezapomeňte ale, že čím menší kousky použijete, tím méně křupavé budou.

4. Nešetřete solí. Ta má schopnost vytáhnout přebytečnou vodu z okurek, které nám díky ní zůstanou déle dobré.

Úspěšné zavařování a dobrou chuť!

Mobilní aplikace
Potraviny
on-line
Zobrazit více