Termín akce: 21. 6. – 3. 7. 2017, více informací najdete ZDE

DVAKRÁT FILTROVANÉ PRO PLNOU CHUŤ

Nezaměnitelné chuti a aroma dosahujeme tzv. dvojitým filtrováním. První filtr má za úkol ochránit jedinečné aroma. Druhý filtr uchovává jen to nejpříjemnější z chuti čerstvě pražené kávy. Poslední dokonalou tečkou je pak sklenice samotná, která je navržena tak, aby udržela lahodnou chuť vaší kávy NESCAFÉ CLASSIC až do poslední dávky. Tak nastartujte svůj den ranním šálkem NESCAFÉ CLASSIC!

100% KÁVA

Kávová zrna nejdříve pečlivě vybíráme, vzápětí pražíme a nakonec meleme.
Přidáním vody získáváme kávový extrakt.
Po odpaření vody a následném šetrném sušení
vzniká Vaše oblíbená káva NESCAFÉ CLASSIC.

Nezaměnitelná klasika mezi kávami

Dvakrát filtrované pro plnou chuť

Aroma čerstvě pražené kávy

Vyrobeno z pečlivě vybraných kávových zrn

Nejlepší spojenec při ranním vstávání

ARABICA & ROBUSTA KÁVY NESCAFÉ

Obecně se má za to, že z kávových bobů Arabiky vzniká jemnější, méně hořká káva. Tato odrůda je citlivější a zranitelnější než Robusta a ve srovnání s dalšími světovými odrůdami kávovníku také obsahuje méně kofeinu, zato má výraznější aroma.

Odrůdě Arabika se nejlépe daří v horském podnebí, zatímco Robusta roste v nižších nadmořských výškách a rozličnějších klimatických podmínkách. To proto, že Arabika je náchylnější ke škůdcům a k tomu, aby prospívala, potřebuje nižší pH půdy, mírný stín, rovnoměrné srážky a teplotu kolem 20 °C. Všechny tyto faktory a delší vegetační cyklus přispívají k vyšší ceně Arabiky.

Arabika pochází z oblasti Etiopie, jihovýchodního Súdánu, Jemenu a Keni – odtud vznikl také její název Arabika (v překladu “z Arábie”). V současné době se hojně pěstuje zejména v oblastech Indonésie, Brazílie či Kolumbie.

Pro Robustu je charakteristický silný podtón, silné tělo a velmi nízká kyselost. Většinou se pěstuje ve Vietnamu, Brazílii a Indonésii.

PŘÍPRAVA ROZPUSTNÉ KÁVY NESCAFÉ

Proces výroby rozpustné kávy je velmi podobný procesu výroby běžné kávy. Zelená kávová zrna jsou pečlivě vybírána, pražena a namleta. Po mletí se káva rozpustí ve vodě při procesu zvaném extrakce. Potom se suší (nebo je ve vzácných případech ponechána v koncentrované tekuté formě) buď za použití technologie vymrazování, nebo sprejováním. Zatímco sušení sprejováním může být ekonomicky výhodnější, sušení mrazem se často upřednostňuje, protože výsledným produktem je káva vyšší kvality.

HISTORIE NESCAFÉ

Příběh NESCAFÉ začal již v roce 1930, a to šťastným setkáním brazilské kávy a švýcarské vědy. Brazilská vláda tehdy
požádala společnost Nestlé, aby vyrobila „kávové kostky“ – a tak se začalo rodit NESCAFÉ. Trvalo ovšem celých 8 let, než vznikl kávový prášek, který jednoduše zalijete horkou vodou, a máte kávu té pravé vůně a chuti.

dubna 1938, po několika letech inovace a tvrdé práce, jsme se tak mohli podělit o naše dílo a představili jsme světu lahodnou, bohatou kávu pod jménem NESCAFÉ (NEStlé a CAFÉ). Od té doby jsme se stali vedoucí světovou značkou kávy, která je k dostání ve více než 180 zemích a které se každou vteřinu vypije 5 500 šálků.

Mobilní aplikace
Potraviny
on-line
Zobrazit více