ČOKOLÁDOVÁ PANNA COTTA S VIŠŇOVOU OMÁČKOU

Suroviny

150 ml smetany ke šlehání
50 ml mléka
50 g hořké čokolády
2 lžičky kakaa
2 zarovnané lžíce curku
1 lžička želatiny
200 g mražených višní
2 lžíce medu
1/2 lžičky kardamomu
70 ml vody
1
2
3
4
5
6

Smícháme smetanu s cukrem a mlékem v malém hrnci. Můžeme přihřát.

Čokoládu nastrouháme a želatinu zalijeme lžící vody.

Čokoládu, želatinu a kakao vmícháme do krému. Umístíme hrnec na velmi mírný plamen. Mícháme, dokud se čokoláda a želatina úplně nerozpustí. Hlídáme, aby nedošlo k varu nebo dokonce k přehřátí hmoty.

Nalijeme hmotu do silikonových formiček ve tvaru srdce. Necháme stát na chladném místě až do úplného ztuhnutí (to může trvat až 4 hodiny).

Třešně vaříme s medem, kardamomem a vodou. Krátce povaříme na mírném ohni. Když změknou, rozmixujeme je dohladka.

Před podáváním vyjmeme dezert z formiček a přelijeme jej vychlazenou višňovou omáčkou.

Den sv. Valentýna

Valentýnské dárky od srdce

Šťastný Valentýn