ROSTBÍF S JAHODOVOU OMÁČKOU

Suroviny

2 rostbífy Tesco Finest
2 snítky rozmarýnu
suché červené víno
2 hrsti kapusty
olej
sůl a pepř
300 g čerstvých jahod
2 cm zázvoru
2 stroužky česneku
1/3 cibule
1‒2 červené chilli papričky
1 a 1/2 lžíce vinného octa
1 lžíce javorového sirupu Maple Syrup Tesco Finest
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
1
2
3
4
5

Na dno misky položíme rozmarýn. Maso zlehka promneme v dlaních a položíme na rozmarýn.

Rostbíf zalijeme vínem a necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu.

Předehřejeme gril a rošt potřeme olejem. Maso opékáme 3‒4 minuty z každé strany. Necháme je 2‒3 minuty odpočívat. Ochutíme solí a pepřem. 

Mezitím smícháme kapustu se 2 lžícemi oleje. Přidáme špetku soli. Kapustu položíme na grilovací tácek a necháme na rozehřátém roštu 3‒5 minut, několikrát obrátíme.

Zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno. To samé uděláme s česnekem a cibulí. Chilli rozkrojíme na půlky, odstraníme pálivá semínka a nakrájíme na kostičky. V malém hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli, česnek a zázvor. Smažíme cca 30 sekund. Přidáme chilli a smažíme jednu minutu za stálého míchání. Přidáme nakrájené jahody (2 nakrájené jahody si necháme na ozdobu). Přidáme ocet a javorový sirup. Vše vaříme na mírném ohni po dobu cca 6 minut. Potom omáčku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Omáčku ozdobíme čerstvými jahodami. Maso podáváme s kapustovými chipsy a jahodovou omáčkou.

Den sv. Valentýna

Valentýnské dárky od srdce

Šťastný Valentýn