PĚNA Z PEČENÝCH PAPRIK K TOASTŮM

Suroviny

1 červená paprika
1 žlutá paprika
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
1 stroužek česneku
200 g sýru ricotta
100 g mascarpone
2 snítky tymiánu
2 snítky petrželové natě
30 ml olivového oleje
bageta nebo jiné pšeničné pečivo (12 krajíčků)
koření: sůl, černý pepř

Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky omyjeme a vložíme je do nádoby na pečení. Zalijeme trochou oleje a pečeme cca 15 min., dokud se papriky zcela nenafouknou. Mezitím si nakrájíme bagetu na plátky a lehce je pokapeme olivovým olejem. Necháme ji zrůžovět vedle paprik. Oloupeme česnek a potřeme jím z jedné strany každý toast. Poté krajíčky nakrájíme podélně na dlouhé proužky.

Měkké papriky vyjmeme z trouby, přelijeme studenou vodou, aby lehce vychladly a daly se snadněji oloupat. Nakrájíme papriky na malé kostičky. Přendáme do misky. Ihned dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a přidáme pálivou papriku. Poté přidáme sýry a všechno promícháme. Obereme lístky tymiánu ze snítky a nakrájíme nadrobno spolu s petrželovou natí. Paprikovou pěnu vložíme do misky a obložíme dokola nakrájenými kousky toastu.

Den sv. Valentýna

Valentýnské dárky od srdce

Šťastný Valentýn