TĚSTOVINY S ŘAPÍKATÝM CELEREM A KRŮTÍM MASEM

Suroviny

100 g krůtích řízků
250 g cherry rajčátek
1/2 střední papriky
1/2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce kokosového oleje
50 g ovčího sýra bundz
čerstvé bylinky, např. bazalka, tymián, oregano
4 stonky celeru
70 g celozrnných těstovin
50 ml bílého vína, suchého nebo vývaru
koření: sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na kokosovém oleji. Z krůtího masa odstraníme blanky. Nakrájíme na kostky, vložíme na pánev a krátce osmahneme. Přidáme česnek nakrájený na kostičky a nahrubo nastrouhanou papriku. Všechno promícháme a smažíme 2-3 minuty. Rajčata rozkrojíme napůl a přidáme na pánev. K omáčce přidáme víno a dusíme 4-5 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Odřízneme konečky celeru a pomocí škrabky na zeleninu jej nakrájíme na tenounké proužky. Mezitím uvaříme těstoviny. Scedíme těstoviny a dokud jsou horké, přidáme celer. Promícháme.

Těstoviny podáváme s omáčkou. Na konec pokrm posypeme bylinkami a sýrem.

Den sv. Valentýna

Valentýnské dárky od srdce

Šťastný Valentýn