ÚSTŘICE ZAPEČENÉ SE ŠPENÁTEM A PARMAZÁNEM

Suroviny

6 ústřic (zavřených, otevřené jsou nevhodné k použití)
hrst baby špenátu
6 lžiček strouhaného parmezánu
2 lžičky másla
3 cherry rajčata
citrón
koření: sůl, pepř
alobal

Ústřice vydrhneme pod tekoucí vodou. Opatrně otevřeme pomocí malého, ostrého a pevného nože. Dávejte pozor, abyste nevylili vodu, která se nachází v mušli. Nejlepší je nalít ji do misky. Maso vyjmeme a vložíme do misky s vodou. Ústřice opláchneme v uschované vodě. Pokud jí máme příliš málo, pak je musíme opláchnout pod tekoucí vodou.

Připravíme si 6 kousků alobalu. Pomačkáme je tak, aby mušle, které na ně poklademe, měly stabilní podporu. Vložíme je do formy na pečení.

Na dno každé mušle položíme špenátové listy bez stopek. Na špenát umístíme maso z ústřic a ochutíme je pepřem a solí. Poté položíme na každou ústřici máslo, čtvrtku rajčete a posypeme parmazánem.

Ústřice zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C s funkcí grilu po dobu cca 6–8 minut. Ihned servírujeme s kousky citrónu a lehkým salátem.

Den sv. Valentýna

Valentýnské dárky od srdce

Šťastný Valentýn