TĚSTOVINY SE ZELENINOU A SÓJOVO-ZÁZVOROVOU OMÁČKOU

Suroviny

100 g rýžových nudlí (plochých)
150 g žampionů
hrst cukrového hrášku
2 pálivé papričky
2 cm zázvoru
1/2 papriky
1 mrkev
200 g kukuřiček (nakládaných sladkokyselých)
1/3 nálevu z kukuřiček
4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce rýžového octa
1 lžička třtinového cukru
1 lžička bramborového škrobu
1 lžička sezamových semínek
pažitka

Těstoviny připravíme podle návodu na obalu.

V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nastrouhaný zázvor a nakrájené papričky. Chvilku smažíme. Přidáme nakrájené žampiony, cukrový hrášek, mrkev nakrájenou na tenké proužky a pokrájenou papriku. Vše smažíme 2‒3 minuty. Přidáme kukuřičky rozkrájené na půlky.

K zelenině přidáme sójovou a ústřicovou omáčku, rýžový ocet a cukr. Vše přivedeme k varu. Do nálevu z kukuřice odměříme škrob a promícháme. Nálev přilijeme na pánev se zeleninou a vše opět promícháme.

Smícháme těstoviny se zeleninou. Před podáváním posypeme pokrm sezamovými semínky a pažitkou.

Den sv. Valentýna

Valentýnské dárky od srdce

Šťastný Valentýn