zpět na Recepty

Tortilla plněná čedarem, vepřovou šunkou a zeleninou

doba přípravy

 15 minut

suroviny

  • 4 tortillové placky
  • 2 rajčata
  • půl hrnku kukuřice
  • 6 plátků čedaru
  • 6 plátků vepřové šunky
  • ledový salát podle potřeby
Nakoupit suroviny online

Postup

Tortilly rozprostřeme do celé jejich šíře a položíme na rovnou desku. Připravíme si jogurtový dresing – smícháme jogurt s hořčicí, přidáme oregano, špetku soli, pár kapek balsamikového octa a utřený stroužek česneku.

Tortilly potřeme jogurtovým dresingem a poklademe na ně dva plátky šunky, salátu a sýru. Do středu položíme rajčata nakrájená na plátky a trochu kukuřice, placku zabalíme a rozkrojíme ji na polovinu.

Hotové tortilly dáme do krabičky, aby se lépe přenášely, pokud si je chceme vzít s sebou, třeba do práce.| TIP 1 > Tortillu přehněte tak, aby se dobře jedla a dresing nevytékal. Tortilly nejdříve založte zespodu, poté přehněte zleva a zprava, až vznikne kapsa, ze které spodem nemůže nic vytéct.| TIP 2 >  S množstvím náplně to nepřehánějte, mohlo by se vám stát, že tortilla nepůjde zabalit.

Mějte všechny tipy a recepty na dosah ruky!

Stáhněte si naši kuchařku
plnou skvělých nápadů

Stáhnout