Návrat Domů Vánoční Stánky Přání ze sněhové Vločky Sváteční Nabídka  

Filé z tresky na čočce s koriandrem

Filátka z tresky osolte a ochuťte čerstvě namletým pepřem, pokapejte olejem, aby koření lépe přilnulo k rybě.

Kopr nakrájejte nadrobno a posypejte ním rybu. Dejte do lednice, aby nasákly aróma kopru a pepře. Oloupejte cibuli a česnek. Nakrájejte nadrobno na kostičky, smažte na másle na pánvi a lehce ochuťte solí a pepřem. Přidejte čočku a smažte dohromady. Následně přidejte snítek tymiánu, přidejte vodu, aby byla čočka ponořená. Vařte na mírném ohni kolem 10 minut.

V mezičase umyjte rajče a nakrájejte ho na kostky. Přidejte k čočce a společně vařte 2-3 minuty. Nakonec přidejte máslo a ochuťte solí, pepřem a mletým římským kmínem. Přidejte natrhané listy koriandru. Promíchejte, a už nevařte, protože koriandr ztratí svěží aroma. Troubu předehřejte na 180˚ a dejte do ní filátka z tresky na zapečení na 12 -14 minut.

V pánvičce přiveďte k varu bíle víno se švestkami. Přidejte zeleninový vývar a kousky chleba. Chleba nechte rozvařit, aby zahustil omáčku. Nakonec přidejte smetanu a ochuťte. Na talíř dejte čočku, a na ní filátka z tresky. Polijte švestkovou omáčku s černým chlebem a ještě dekorujte snítkami kopru.

Magické ingredience

Věci, které budete potřebovat.

2 filátka z tresky (2x 150 g)
2 snítky kopru
150 g červené čočky
1 rajče
2–3 snítky koriandru
1 cibule
1 stroužek česneku
40 ml oleje
40 g másla
koření: sůl, černý pepř, mletý římský kmín
2 krajíce černého chleba
50 ml 30% smetany
100 ml bílého vína
100 ml zeleninového vývaru
50 g sušených švestek
2 filátka z tresky (2x 150 g)
koření: sůl, černý pepř
Více inspirace - jídlo a pití
Skutečná vůně domova díky několika výborným tipům na vánoční pokrmy a nápoje. Vaše Vánoce budou chutnat skvěle.
Matjes s nakládanou cibulkou a okurkou
Matjes s nakládanou cibulkou a okurkou
Veganská paštika s čočkou
Mandlová polévka
Pohankové knedlíčky plněné zelím a houbami