Návrat Domů Vánoční Stánky Přání ze sněhové Vločky Sváteční Nabídka  

Halibut pečený na červené řepě

Halibut nejlépe chutná marinovaný. Proto položte maso na talíř, polijte panenským olivovým olejem, pokropte citronovou šťávou (tučné ryby je totiž vhodné osvěžit citrusovými plody), ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rozemněte snítky tymiánu. Talíř přikryjte potravinářskou fólií a vložte do chladničky, než připravíte ostatní ingredience.

Červenou řepu rozložte na fólii a ochuťte solí, pepřem a medem a polijte olivovým olejem. Pevně zabalte, vložte do rozehřáté trouby a pečte při teplotě 160 ˚C po dobu 1,5 hodiny. Vlašské ořechy osmažte na suché pánvi a jakmile začnou silně vonět, vysypte je na prkénko. Pokrájejte na menší kousky. Vložte je do mísy a zalijte olivovým olejem. Potom mírně ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Jakmile červená řepa změkne, vyndejte ji z trouby a odstavte na několik minut, aby se z ní uvolnila pára. Potom půjde snáze oloupat. Rozviňte fólii, všechny řepy oloupejte a potom vložte do mísy.

Cibuli nakrájejte na plátky a promíchejte s červenou řepou. Přidejte sůl s pepřem, citronovou šťávou a medem. Nechte marinovat.

Mezitím vyndejte halibuta z chladničky a odstraňte fólii. Vložte do trouby a pečte při teplotě 180 ˚C. Halibuta pečte 15 minut. Červenou řepu rozložte na talíř. Halibuta naaranžujte na zeleninu a polijte ořechovým olivovým olejem a ozdobte lístky petržele a tymiánu.

Magické ingredience

Věci, které budete potřebovat.

2 podkovy z halibuta po 200 g
400 g malých červených řep
50 g vlašských ořechů
1 malá cibule
40 g medu
2 snítky tymiánu
40 g másla
50 ml olivového oleje
1 citron
kadeřavá petržel na přízdobu
koření: sůl, černý pepř
Více inspirace - jídlo a pití
Skutečná vůně domova díky několika výborným tipům na vánoční pokrmy a nápoje. Vaše Vánoce budou chutnat skvěle.
Matjes s nakládanou cibulkou a okurkou
Matjes s nakládanou cibulkou a okurkou
Veganská paštika s čočkou
Mandlová polévka
Pohankové knedlíčky plněné zelím a houbami