Návrat Domů Vánoční Stánky Přání ze sněhové Vločky Sváteční Nabídka  

Kapr s hlávkovým zelím ve smetanovo-křenové omáčce

Jak na kouzlo?

Hlávkové zelí blanšírujeme po dobu několika minut ve vroucí osolené vodě. Ponoříme do studené vody, důkladně propláchneme, listy vymačkáme rukama, listy krájíme na proužky.

Smetanu spojíme v hrnku s bujónem, vaříme až se vše zredukuje na polovinu

Přidáme kousky zelí a dochutíme křenem.

Následně dochutíme na drobno nasekaným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem, chvilku povaříme, na konec přidáme máslo.

Na pánvi ohřejeme přepuštěné máslo nebo olej. Dříve posolené a opepřené filé z kapra klademe kůží dolů. Smažíme do doby, až strana s kůží zezlátne. Obrátíme na druhou stranu, po chvilce stáhneme z ohně a čekáme do momentu, až ryba dojde. Zelí s omáčkou dáváme na talíře, na ně kousky ryby a podáváme.

Magické ingredience

Věci, které budete potřebovat.

4 filety z kapra s kůží
1/2 hlávky hlávkového zelí
150 ml smetany ke šlehání
125 ml zeleninového vývaru
1–2 lžíce zavařeného křenu
1 stroužek česneku
čerstvě natřený muškátový oříšek
1 lžička másla
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
čerstvě namletý černý pepř
sůl
Více inspirace - jídlo a pití
Skutečná vůně domova díky několika výborným tipům na vánoční pokrmy a nápoje. Vaše Vánoce budou chutnat skvěle.
Matjes s nakládanou cibulkou a okurkou
Matjes s nakládanou cibulkou a okurkou
Veganská paštika s čočkou
Mandlová polévka
Pohankové knedlíčky plněné zelím a houbami