Návrat Domů Vánoční Stánky Přání ze sněhové Vločky Sváteční Nabídka  

Matjes s nakládanou cibulkou a okurkou

Z matjesů kuchyňskou utěrkou vysušte nálev. Připravte zálivku. Uvařte vodu s octem, cukrem a kořením. Okurku nakrájejte na plátky. Vložte je do mísy a zalijte polovinou horké zálivky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky. Vložte ji do mísy. Zalijte horkou zálivkou a nechte vychladnout. Zelenina se musí marinovat cca 2 hodiny. 

Křen nechte odkapat v sítku. Smíchejte ho s jogurtem a dochuťte solí a pepřem. Potom vše důkladně promíchejte. 

Na talíř rozetřete křenový krém, rozložte plátky okurek a na ně filet z matjesa. Kroužky cibule rozložte na sledě a vše posypte najemno strouhanou čokoládou. 

Magické ingredience

Věci, které budete potřebovat.

4 sleďové filety matjes
2 červené cibule
1 čerstvá okurka
100 ml vody
60 g cukru
5 g zázvoru
3 hřebíčky
2 lžíce strouhaného křenu
100 ml bílého jogurtu
20 g hořké čokolády
Více inspirace - jídlo a pití
Skutečná vůně domova díky několika výborným tipům na vánoční pokrmy a nápoje. Vaše Vánoce budou chutnat skvěle.
Veganská paštika s čočkou
Veganská paštika s čočkou
Mandlová polévka
Pohankové knedlíčky plněné zelím a houbami
Kapsičky z vepřové kotlety plněné žampiony a gorgonzolou