Návrat Domů Vánoční Stánky Přání ze sněhové Vločky Sváteční Nabídka  

Jak udržovat čistotu při vaření

Vánoční vaření může v kuchyni vyvolat menší zmatek. Existují však jednoduché způsoby, díky nimž i při velkém vaření udržíme v kuchyni pořádek a čistotu.

Věci odkládáme na jejich místo ihned po skončení prací v kuchyni

Mohlo by se zdát, že je lepší nechat sůl na pracovní desce, jestliže ji ještě několikrát použijeme, než ji uložit do skříňky. Takovým způsobem se však za chvíli k soli přidá mouka, cukr a jiné výrobky, takže na pracovní desce vznikne nedostatek místa. Pokud odkládáme plechovky, krabičky a jiné nádobky ihned na jejich místo, udržíme potřebný pořádek.

Jednorázová reklamní taška na pracovní ploše

Jednorázová reklamní taška (např. přinesená z nákupu), kterou stejně hodíme do koše, poslouží jako příruční nádoba na odpadky, odřezky a zbytky. Po skončení vaření ji stačí vyhodit do koše. Díky tomu je pracovní plocha za moment čistá.

Umývání nádobí po menších dávkách v průběhu vaření

Pokud máme volnou chvilku mezi jednotlivými etapami vaření, využijeme ji k umytí části špinavého nádobí. Půjde nám to rychleji než mytí veškerého nádobí na konci.