icon_search

    Ach, zase jsme přesladili… jak na to, aby marmelády a džemy chutnaly skvěle?

    Když přijde léto, sluníčko a krásné teplé dny, chtěli bychom si to vše co nejvíce prodloužit. Marmelády a džemy jsou v tomto případě skvělé řešení! Když pak přijde podzim a zima, můžeme kdykoliv sáhnout po oblíbených letních chutích…

    Validity: 2.6 - 23.5.2016

    Proč se pustit do vlastních zavařenin? Doma připravené marmelády a džemy si vyladíme přesně tak, jak je máme rádi. Sami si můžeme ovlivnit jejich sladkost, díky čemuž bude například malinový džem chutnat jako maliny, nikoliv jako malinový cukr.

    Jak se ale vyhnout příliš sladkým zavařeným pochoutkám?

    Některé ovoce má vyšší obsah cukru. Záleží také, v jaké fázi zrání jej použijete. Sáhnete-li po sladkém ovoci, jako je kiwi, broskve nebo hrušky, je pravděpodobné, že výsledek bude sladší než u jiných druhů. U takto sladkých kousků je dobré přidat do směsi trošku kyselinky. Můžeme přidat malé množství citronové šťávy nebo ovocného octa, a to těsně předtím, než ovoce odstavíme z varu.

    Pokud recept vyžaduje použití pektinu, vyvarujte se přidání toho s nízkým obsahem cukru, protože poté musíme přidávat mnohem větší množství sladidla. Čím méně je ovoce sladké, tím více pektinu potřebuje.

    Jestliže se vám povede džem ochutit přesně tak, jak jej máte rádi (ať už sladší, nebo trpčí), bude se jednat o perfektní pochoutku pro celou rodinu. Tak s chutí do toho!

    Mobilní aplikace
    Potraviny
    on-line
    Zobrazit více