icon_search

    Babiččin meruňkový džem

    Léto je zpět a s ním i meruňková sezóna. Nejlehčí způsob, jak si uchovat svěží chuť léta, jsou zavařovací sklenice. Když se pak znovu ochladí, můžete si vychutnat chuť skvělých letních meruněk.

    Validity: 12.7 - 6.7.2016

    Pojďme si zkusit udělat meruňkový džem. Recept, který nás naučily naše babičky, je bezesporu ten nejlepší a každému bude chutnat.

    Nejprve se pojďme podívat, co budeme potřebovat:
    - 1,5 kg zralých meruněk
    - 60 g cukru
    - šťávu z 1 citronu
    - truchu vody

    Meruňky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Všechny ingredience dáme do hrnce a začneme vařit za stálého míchání. Jakmile nám meruňky změknou a cukr se rozpustí, vše rozmixujeme. Zmírníme plamen a necháme za občasného míchání vařit asi 45 minut, dokud směs nebude dostatečně tuhá.
    Horkou směs vlijeme do čistých předem nahřátých sklenic, které necháme vychladnout víčkem dolů.

    Mobilní aplikace
    Potraviny
    on-line
    Zobrazit více