icon_search

    Domácí ovocné džemy bez přidaného cukru

    Je léto! To znamená, že nám právě zraje úžasně sladké ovoce. Pojďme si jeho báječnou chuť uložit i pro chladnější dny. Jinými slovy - zavařme si trošku té letní nálady.

    Validity: 12.7 - 6.7.2016

    Vždyť co vám v zimě připomene sluníčko více než pestrobarevné džemy a marmelády? A právě nyní je čas myslet dopředu a připravit si zavařené potěšení. Pojďte si s námi připravit zdravější variantu, a to džem bez přidaného cukru.

    Pokud si přejete co nejpřírodnější výsledek, použijte pektin. Pektin (polysacharyd) je přirozená složka ovoce. Některé plody obsahují vyšší množství pektinu (např. citrony, pomeranče, rybíz), další (např. jahody) naopak méně. Pokud tedy připravujete jahodový džem, budete muset používat více pektinu. Použití je jednoduché - promíchejte jej společně se sladidlem a vše přidejte do horké směsi.
    Nezapomeňte, že je třeba používat co nejčerstvější ovoce. Jeden jediný nahnilý kousek může pokazit celou várku.

    A z jakých druhů ovoce můžeme džemy připravit? Použijte jahody, třešně, maliny, švestky, rybíz, angrešt, meruňky, ... zkrátka cokoliv, přesně podle vaší chuti!

    Mobilní aplikace
    Potraviny
    on-line
    Zobrazit více