icon_search

    Pust'me se do toho: připravme si báječný ovocný kompot!

    Domácí kompoty jsou velmi chutné a zdravé. A právě teď je ten pravý čas si je připravit. Pojďme se podívat, jak na to...

    Validity: 2.6 - 23.5.2016

    Očištěné (celé nebo pokrájené) ovoce vložíme do hrnce. Zalijeme vodou přesně do té výšky, aby nám zakrývala všechny kousky. Pokud používáme ovoce s nízkým obsahem vody, budeme ji v průběhu vaření ještě trošku potřebovat. Můžeme přidat také pár lžic vína, které se báječně hodí například ke švestkám. 

    Ovoce povaříme, dokud nezačne měknout. Opatrně promícháme, aby se nám na dně nepřipalovalo.

    Než přidáme cukr, je třeba jej ochutnat. Některé kousky mohou být velmi sladké, a tedy není třeba příliš doslazovat. A naopak ovoce s nízkým obsahem cukru je třeba přisladit více.  Nezapomeňte, že ovoce je v tuto chvíli velmi horké, proto dávejte při ochutnávání pozor.

    Jakmile je ovoce měkké, tedy nikoliv rozvařené, nadešel čas jej odstavit z ohně a nechat vychladnout.

    Kompot podávejte se zmrzlinou, přidávejte jej do pudinků nebo jezte samotný dle chuti a nálady.

    Dobrou chuť!

    Mobilní aplikace
    Potraviny
    on-line
    Zobrazit více