Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Rýže obsahuje velmi málo tuku, nenajdete v ní ani cholesterol. V hrnku rýže je pouhých 150 kalorií. Bez rýže se při hubnutí neobejdete, ale je nutné vybrat si správný druh. Vhodná je celozrnná rýže nebo velmi kvalitní rýže basmati.
Ani brambor se při dietě nevzdávejte. Jsou cenově dostupné a hlavně obsahují komplexní sacharidy, které navozují pocit sytosti a dodávají tělu postupně energii. Vařené brambory obsahují až 65% sacharidů. Preferujte však vařené brambory, vyhýbejte se hranolkům, chipsům nebo kaši.
Máte po těstovinách hlad a tak se jim raději vyhýbáte? Děláte chybu. Stačí věnovat pozornost správnému vaření a také si vybírat celozrnné těstoviny. Těstoviny nerozvařujte, vařte je na skus.
Nejen čočka, ale luštěniny celkově nesmí při dietě v žádném případě chybět. Jsou bohatým zdrojem bílkovin a sacharidů. Bojíte se nadýmání? Pomůže správné vaření, kdy by se luštěniny měly vařit alespoň hodinu, nebo je před vařením odmočte. S nadýmáním pomohou bylinky, přidejte libeček, kmín, anýz, bazalku nebo majoránku.
Avokádu se při dietě mnoho lidí vyhýbá proto, že obsahuje tuky. Ve 100 g je ukryto 220 kcal, ale jedná se o tuky rostlinného původu. Avokádo rychle zasytí, je bohaté na vlákninu a obsažené tuky pomáhají se spalováním.
Celer má pozitivní vliv na trávení, ale hlavně je účinný při redukci váhy. Určitě vás překvapí nízký obsah kalorií. Ve 100 g celeru je pouhých 14 kcal. Je taky bohatý na vitamín C, B a minerální látky jako například draslík, vápník a fosfor.
Honí vás mlsná? Pak sáhněte po jablku. Jablka zaženou chuť na sladké a ukrývají mnoho vlákniny.
Brokolice nesmí v seznamu chybět, nejlépe je ji konzumovat syrovou, protože s vařením stoupá množství kalorií obsažených v brokolici. I po uvaření však zůstává množství kalorií nízký.
Ryby jsou při hubnutí opravdu důležité a vyplatí se vám je zařadit do dietního jídelníčku alespoň dvakrát týdně.
Jahody vám pomohou dokonce i s rychlejším spalováním tuků, proto neváhejte zařadit jahody do jídelníčku častěji. Jsou přírodním antioxidantem a dodají tělu plno vitamínů a minerálů.