Ostatní Grilování ze zbytků je chutné a šetří vaše peníze

Nezáleží na tom, zda grilujete u příležitosti rodinné oslavy nebo se jedná o akci s přáteli, stojí za to zmírnit vliv této události na životní prostředí tím, že akci pečlivě naplánujete. Než se vydáte do obchodu s potravinami, připravte si seznam hostů, abyste to s nákupy nepřehnali a neplýtvali se zbytky jídla. Navrhněte jim, aby každý přinesl své ingredience, o které by se mohl rozdělit.

Než však pozvete hosty, koupíte maso a rozpálíte uhlí, věnujte alespoň chvíli času tomu, abyste vymysleli, jak bude vaše grilovačka vypadat. Pokud se vaše představa grilování omezuje na chlapíka, stojícího v oblaku příjemně vonícího kouře, zatímco na okolních piknikových stolech je položen plastový ubrus a jednorázové papírové talíře, plastové nádobí a kelímky, znamená to, že je čas opravit si vaši představu o grilování.

Ideální grilovačka

Představte si to takto: jste na dvoře se svými sousedy a přáteli, kteří přinesli své ingredience v obalech, které nejsou určeny pro jednorázové použití. Piknikový stůl je prostřený nádobím, bambusovými příbory, které lze opakovaně používat, a čerstvými saláty připravenými ze sezónních potravin a zeleniny, která vám zůstala doma. Odpadkový koš je téměř prázdný, ale nádoba pro recyklaci a kompost trochu nabyly na objemu.

Nebojíte se na rošt dát nějaké vhodně připravené maso, ale nebojíte se ani vegetariánských receptů. Poté, co hosté ochutnali chutné tofu s omáčkou satay nebo vege burger z tempehu

rozloučí se s hostiteli v dobré náladě. Líbí se vám tato představa?

Přečtěte si pár skvělých rad:

  • Kouzelným slovem je marinování. Zůstali vám dušené plátky masa odvčera? Máte doma zbytky zeleniny? Namočte je do marinády, nechte ji prostoupit masem a grilujte.
  • Vyrobte si domácí aromatický olej! Do láhve s kvalitním olivovým olejem vložte větvičku rozmarýnu, bazalky, tymiánu a za pár týdnů máte voňavý olej na saláty.
  • Ze zelených natí petržele a celeru můžete také připravit skvělé pesto, když je smícháte s trochou česneku, olivového oleje a ořechy.
  • Namísto chipsů si udělejte tapas. Využijete na ně všechny zbytky z chladničky a hosté se po nich , jak se říká, “utlučou”.
  • Zbytky zeleniny, které jsou malé na rošt, nakoreňte, polijte trochou oleje a pečte na hliníkovém tácku nebo alobalu a podávejte jako přílohu.

Nemáte představu, co a jak grilovat? Zachrání to naše recepty na grilování


Publikováno: před 6 měsíci
Vytisknout stránku
Sdílet článek

Články

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.

Příběhy psané s chutí, které budete milovat

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4 5 6