Tipy a rady Recepty s mletým vepřovým masem

Snad největší výhodou mletého vepřového masa je jeho univerzálnost a velké množství jídel, která se z něj připravují. Hned první recept je mimořádně známý, ale dá se udělat na mnoho způsobů.

Plněné papriky 

Plněné zelné listy

Na zelný list plněný mletým masem a vařený v rajčatové omáčce potřebujeme:
1 hlávku zelí
500 g mletého vepřového masa
5 PL uvařené rýže
1 cibuli
2 vejce
500 ml rajčatové šťávy
1 lžíci hladké mouky
olej
sůl
pepř
Zelí očistíme a cca 2 minuty povaříme ve vroucí vodě. Necháme okapat a opatrně rozebereme na listy. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme maso, orestujeme, přidáme rýži, sůl, pepř a necháme vychladnout. Do vlažné směsi přidáme vejce. Z listů odkrojíme hrubou žílu a balíme do nich masovou hmotu. Dáme do pekáče, přelijeme rajčatovou šťávou smíchanou s moukou a dáme péct na 180 °C asi na 30 minut. Podáváme s bramborami.

Špagety s masovými koulemi

Mletý vepřový řízek se sýrem

Na řízek z mletého vepřového masa a sýra potřebujeme:
500 g mletého vepřového masa
200 g uzeného sýra
vejce
sůl
pepř
strouhanku
olej na smažení
Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme s mletým masem, solí, pepřem a vejcem. Necháme odstát v chladničce asi hodinu a pak tvoříme placky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji. Doporučujeme podávat s bramborami a salátem z čerstvé zeleniny.

Grilované mleté maso s ředkvičkovým salátem

 

Plněný lilek

Masovou směsí lze plnit lilek, větší cuketu nebo menší dýni. Potřebujeme:
500 mletého vepřového masa
1 vejce
3 PL nasekané petrželky
1/2 žluté papriky 
2 rajčata
1 střední cibuli
200 ml rajčatové šťávy
kmín
sůl
pepř
olej
Lilek překrojíme na polovinu, vyjmeme jadérka a vydlabeme do něj prohlubeň. Nasolíme ho a necháme půl hodiny „vypotit“. Potom šťávu otřeme. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní mleté ​​maso. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata, ochutíme solí, kmínem, pepřem, zalijeme rajčatovou šťávou a podusíme asi 15 minut. Směsí naplníme lilek, dáme na plech, podlijeme trochou vody a dáme péct při 170 °C asi na půl hodiny.

Pečená sekaná s klobásou



Vše potřebné nejen pro přípravu receptů z Hello Tesco vám Tesco přiveze přímo domů.

Publikováno: před 4 týdny
Vytisknout stránku
Sdílet článek

Články

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.

Příběhy psané s chutí, které budete milovat

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4 5 6 7