Tipy a rady Test pro vášnivé čokoholiky: Kolik toho víte o čokoládě

Čokoládu miluje (téměř) každý z nás. Sahají naše vědomosti však i dále než na to, jakou značku či příchuť si v obchodě pořídit nebo ve kterých receptech chutná čokoláda nejlépe? Otestujte své znalosti o této sladké dobrůtce s námi!

1. I čokoláda obsahuje kofein. Kolik mléčně čokoládových tyčinek byste museli sníst, abyste dostali tolik kofeinu, jako v jednom šálku kávy?
A. 4
B. 8
C. 14

2. Bílá čokoláda si získala srdce mnoha z nás. Někteří však tvrdí, že bílá čokoláda vlastně není čokoláda, protože na její výrobu se používá pouze kakaové máslo z kakaových bobů. Proč je tedy bílá čokoláda tak bílá?
A. Je to převážně máslo, cukr a mléko.
B. Nemá žádné pevné látky kakaa.
C. Je obarvena bílým potravinářským barvivem.

3. Valentýn, milostná cukrátka a čokoládová srdce. Ty dokáží rozbouchat srdce hlavně ženám. Proč v naší společnosti čokoládu spojujeme s láskou?
A. Dělá nás šťastnějšími kvůli látkám, které obsahuje.
B. Milujeme ji až tak, že se nám stane návykovou.
C. Bereme ji jako pozornost a vyjádření lásky.

4. Čokoláda může být spouštěčem alergických reakcí, ale také některých dalších neblahých zdravotních potíží. Způsobovat tedy ojediněle může:
A. Akné
B. Migrény
C. Nervozitu

5. Největší kus tabulkové čokolády na světě pochází z Arménie a je zapsán v Guinessově knize rekordů se svou délkou 560 cm, šířkou 70cm a tloušťkou 25 cm. Kolik tato čokoláda váží?
A. 6 610kg
B. 5 500 kg
C. 4 410 kg

6. Mléčná čokoláda byla vynalezena právě v Evropě, kdy její objevitelé zaznamenali velký mezinárodní úspěch. Kde poprvé uviděla světlo světa první mléčná čokoláda?
A. Ve Švýcarsku
B. V Nizozemsku
C. Ve Francii

7. Kakaovníky plodí kakaové boby pouze 25 let svého života. Kolik let však mohou žít tyto tropické stromy?
A. 100 let
B. 200 let
C. 400 let

8. Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se čokoláda tak lehce roztopí na jazyku? Je to totiž jediná jedla substance, která má svůj bod tání velmi blízký tělesné teplotě člověka. Její bod tání je:
A. 32 °C
B. 34 °C
C. 37 °C

9. Čokoláda se v minulosti konzumovala pouze v tekutém stavu, podobně jako káva. Ve kterém roce byla objevena její tuhá forma?
A. 1850
B. 1900
C. 1950

Dostali jste právě neodolatelnou chuť na čokoládu? Objednejte si ji přímo k vám domů přes Tesco online nákupy.

Správné odpovědi:
1. C – 14
2. B – Nemá žádné pevné látky kakaa.
3. A – Dělá nás šťastnějšími kvůli látkám, které obsahuje.
4. B – Migrény
5. C – 4410 kg
6. A – Ve Švýcarsku
7. B – 200 let
8. B – 34 °C
9. A – 1850 

Zjistěte také, kolik toho vlastně víte o těstovinách.

Publikováno: před 9 měsíci
Vytisknout stránku
Sdílet článek

Články

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.

Příběhy psané s chutí, které budete milovat

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4 5 6 7