Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Cibuli nasekejte nadrobno, česnek rozmáčkněte plochou nože. Dýni oloupejte, zbavte ji vnitřní měkké části a semínek, dužinu nakrájejte na kostky.
V hrnci rozpalte máslo, přidejte cibuli a česnek. Orestujte je na mírném plameni, dokud cibule nezesklovatí a nezačne chytat růžovou barvu.
Přidejte do hrnce dýni a orestujte ji.
Do hrnce nalijte asi 1,5 l horké vody, přidejte zeleninový bujon a přiveďte k varu.
Osolte, opepřete, nastrouhejte kousek muškátového ořechu a vařte asi 25 minut, dokud není dýně měkká.
Obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem. Polévku dochuťte smetanou, pak citronovou šťávou.
Servírujte se lžičkou zakysané smetany, nasucho opraženými dýňovými semínky a několika kapkami dýňového oleje