Recepty Polévky Americká dýňová polévka

Ingredience

1 kg dýně Hokkaido
50 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
1 zeleninový bujón
sůl
mletý černý pepř
1 muškátový oříšek
100 ml smetany na vaření
2 citrony (15 ml šťávy)
1 zakysaná smetana
dýňová semínka
dýňový olej

Postup přípravy

1

Cibuli nasekejte nadrobno, česnek rozmáčkněte plochou nože. Dýni oloupejte, zbavte ji vnitřní měkké části a semínek, dužinu nakrájejte na kostky.

2

V hrnci rozpalte máslo, přidejte cibuli a česnek. Orestujte je na mírném plameni, dokud cibule nezesklovatí a nezačne chytat růžovou barvu.

3

Přidejte do hrnce dýni a orestujte ji.

4

Do hrnce nalijte asi 1,5 l horké vody, přidejte zeleninový bujon a přiveďte k varu.

5

Osolte, opepřete, nastrouhejte kousek muškátového ořechu a vařte asi 25 minut, dokud není dýně měkká.

6

Obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem. Polévku dochuťte smetanou, pak citronovou šťávou.

7

Servírujte se lžičkou zakysané smetany, nasucho opraženými dýňovými semínky a několika kapkami dýňového oleje

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3