Domácí, šťavnatý, báječný, … prostě americký burger! Vyzkoušejte jej podle našeho receptu.
4 housky housky na hamburger
500 g mletého hovězího masa
8 plátků slaniny
4 listy salátu
12 plátků čedaru
1 bílá cibule
2 velká rajčata
4 lžíce majonézy
4 lžíce kečupu
sůl
pepř
olivový olej
TIP 1: Nebojte se burger pořádně naplnit - Američané si jej připravují opravdu bohatý!
TIP 2: Můžete servírovat s pečenými bramborami.
Z mletého masa vytvarujeme 4 burgery, uprostřed je lehce promáčkneme, aby se při grilování příliš nestáhly.
Jednotlivé burgery potřeme olivovým olejem, opepříme a lehce osolíme.
Burgery grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu přibližně 4 minuty. Jakmile jsou téměř hotové, masa z jedné i druhé strany osolíme a položíme na ně plátky čedaru. Necháme ještě asi minutu na grilu, který ideálně přiklopíme poklopem, aby se sýr rozpustil.
Slaninu nakrájenou na plátky zprudka ogrilujeme z obou stran.
Spodní část housky potřeme majonézou a střídavě přidáváme sýr, salát, kečup, grilované maso a slaninu, kolečka cibule, plátky rajčat a nakonec vrchní část housky.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.