Angreštový džem

Ingredience

500 g krupicového cukru

300 g cukru krystal

900 g angreštu

300 g jablek

1 citron

1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

1

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Citron oloupeme a nakrájíme na drobno. Angrešt zbavíme stopek a pečlivě opláchneme.

2

Všechno ovoce dáme vařit s trochou vody a krupicovým cukrem do hrnce. Ovoce přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka, asi 30 minut.

3

Hotové ovoce propasírujeme, ochutíme cukrem krystal i kyselinou citronovou a ještě krátce vaříme.

4

Hotový džem plníme do nahřátých sklenic, pevně uzavřeme a otočíme víčkem dolů.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4