Recepty Polévky Asijská nudlová polévka s vepřovým masem

Ingredience

Na vývar
1 kg vepřových žeber
400 g vepřové kýty
4 hřebíčky
4 šalotky
4 stroužky česneku
rybí omáčka
sůl
Do polévky
1 balení čínských nudlí
4 vejce
1 červená cibule
1 svazek jarní cibule
2 chilli papričky
mátové listy
čerstvý koriandr
1 citron

Postup přípravy

1

Žebra i maso opláchněte a zalijte přibližně 1,5 litrem vody.

2

Vařte při nízké teplotě alespoň 3 hodiny spolu s hřebíčkem, rozpůlenými šalotkami a celými stroužky česneku.

3

Z hladiny průběžně odstraňujte světlou pěnu.

4

Dochuťte solí a rybí omáčkou.

5

Uvařené maso dejte stranou a až bude vychladlé, nakrájejte ho na tenké plátky.

6

Připravte nudle dle návodu.

7

Vejce uvařte na tvrdo, oloupejte a rozkrojte na poloviny.

8

Nudle, vejce a maso vložte do talířů. Zasypte nasekanou červenou cibulí, jarní cibulkou a zalijte vývarem.

9

Dochuťte chilli papričkami, mátou, koriandrem a citronovou šťávou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3