Recepty Polévky Asijská nudlová polévka s vepřovým masem

Ingredience

Na vývar

1 kg vepřových žeber

400 g vepřové kýty

4 hřebíčky

4 šalotky

4 stroužky česneku

rybí omáčka

sůl

Do polévky

1 balení asijských vaječných nudlí

4 vejce

1 červená cibule

1 svazek jarní cibulky

2 chilli papričky

čerstvá máta

čerstvý koriandr

1 citron

Postup přípravy

1

Žebra i maso opláchněte a zalijte přibližně 1,5 litrem vody.

2

Vařte při nízké teplotě alespoň 3 hodiny spolu s hřebíčkem, rozpůlenými šalotkami a celými stroužky česneku.

3

Z hladiny průběžně odstraňujte světlou pěnu.

4

Dochuťte solí a rybí omáčkou.

5

Uvařené maso dejte stranou a až bude vychladlé, nakrájejte ho na tenké plátky.

6

Připravte nudle dle návodu.

7

Vejce uvařte na tvrdo, oloupejte a rozkrojte na poloviny.

8

Nudle, vejce a maso vložte do talířů. Zasypte nasekanou červenou cibulí, jarní cibulkou a zalijte vývarem.

9

Dochuťte chilli papričkami, mátou, koriandrem a citronovou šťávou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4