Recepty Dezerty Babiččin dortík

Ingredience

84 dkg moučkového cukru
10 vajec
82 dkg másla
8 dkg kakaa (na vaření)
1 balení vanilkového cukru
20 dkg hrubé mouky
2 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce mléka
1 vanilkový puding

Postup přípravy

1

Dort: Utřeme 28 dkg cukru se žloutky máslem a vanilkovým cukrem přidáme sníh který jsme ušlehali z bílků přidáme kakao a mouku, nalijeme do dvou vysypaných forem větší a menší velikosti a pozvolna pečeme při 180 stupních cca 30 minut. Mezitím si uděláme polevu ve smaltovaném hrnku si nahřejeme 16 dkg másla , přidáme 16 dkg cukru a pořádně rozmícháme (stále jen nahříváme ale neuvedeme k varu) přidáme kakao a mléko nyní to uvedeme do bodu varu a přidáme škrob, znovu řádně smícháme a poté je poleva připravena k polévání dortu. Celý dort ozdobíme pusinkami Krém uděláme utřením másla s uvařeným pudinkem (pudink = 1/4 l mléka a půl balení pudinku uvaříme jak je uvedeno v návodu) , pokud přidáme kakao vzniknou čokopusinky Upečený dort rozkrojíme na 4 díly a znovu je spojíme krémem na pusinky, poté ho polijeme polevou a nakonec ho zdobícím pytlíkem ozdobíme pusinkami dle fantazie.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3