Recepty Dezerty Pečené Babiččin nadýchaný perník s vlašskými ořechy z jednoho plechu

Ingredience

Na perník

200 g krupicového cukru

2 vejce

1 dcl oleje

1 lžička skořice

400 g hladké mouky

2 lžičky jedlé sody

1 kypřicí prášek do perníku

1/2 litru polotučného mléka

10 dkg vlašských ořechů

Na dochucení

3 lžíce rybízové marmelády

7 dkg čokolády

Postup přípravy

1

V míse si smícháme všechny suroviny a pořádně promícháme.

2

Připravíme si plech a vyložíme ho pečicím papírem, případně vymažeme tukem a vysypeme hladkou moukou. Rovnoměrně na něj naneseme připravené těsto.

3

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme přibližně 25 minut.

4

Po vytažení perníku z trouby ho můžeme potřít marmeládou a polít rozpuštěnou čokoládou. Necháme mírně ztuhnout a nakrájíme. Podáváme jako dezert.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4