Recepty Dezerty Babiččin švestkový koláč

Ingredience

250 g hladké mouky
1 hrnek mléka
lžíce krystalového cukru
1 špetka soli
3 vejce (žloutky)
¾ kostky čerstvého droždí
½ kostky rostlinného tuku
švestky
Žmolenka
100 g polohrubé mouky
50 g másla
80 g moučkového cukru

Postup přípravy

1

Vše odvážím, přidám cukr, sůl, žloutky, citronovo kůru a tuk nastrouhám, přidám kvásek ze 1/4 mléka s droždím s trochou cukru. Naleji do směsi a vymíchám až se nelepí na mísu. Přikryji těsto utěrkou a nechám hodinu kynout, 3 x promichám. Na vymazaný plech dám těsto a na těsto ovoce a žmolenku. Okraje potřu vajíčkem s mlékem. Peču 35 min na 180 C. Kraje potřu rumem. Pocukrujeme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3