Recepty Dezerty Pečené Babiččiny posvícenské koláčky

Ingredience

500 g hladké mouky
40 g čerstvého droždí
100 g krupicového cukru
250 ml mléka (vlažného)
75 g másla (změklého)
1 špetka soli
1 vejce
1 citron (trochu kůry)
Tvarohová náplň:
1 měkký tvaroh
1 vanilkový cukr
¼ l mléka
1 vanilkový puding
6 lžic krystalového cukru

Postup přípravy

1

Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme vykynout. Po vykynutí lžičkou vykrajujeme kousky těsta a tvoříme kuličky,které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 10 minut vykynout. Potom do kuliček uděláme větší důlek, naplníme náplní a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Tvarohová náplň - uvaříme z mléka,vanilkového pudinku a cukru pudink. Necháme částečně zchladnout a pak do něj zašleháme tvaroh, případně dochutíme citronovou šťávou .Dále koláčky plníme povidly s rumem, jablíčkovou a makovou náplní.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3