Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Po upečení bezlepkovou bábovku necháme v troubě, dokud trouba nevychladne, aby nám neklesla.
Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Máslo necháme změknout a vložíme jej do misky společně s tvarohem a žloutky. Přidáme oba cukry a vše ušleháme do pěny.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a vše vložíme do misky k ostatním surovinám. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru.
Vše dokonale promícháme, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Opatrně přidáme tuhý sníh.
Připravíme si formu na bábovku. Směs vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
Troubu si předehřejeme na 180°C. Bábovku pečeme přibližně 40 minut dozlatova.
Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem.