Badyánové dortíčky s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

100 g hladké mouky
100 g ovesných vloček jemných
60 ml slunečnicového oleje
1 hruška (zralá)
1 vejce
80 g třtinového cukru
150 g bílého jogurtu bez laktózy
1 hrst mletých mandlí
1 kávová lžička badyánu mletého
1 kávová lžička prášku do pečiva
1 citron (jen kůra)
Na ozdobení
badyán (celý)

Postup přípravy

1

V míse nejdříve smícháme třtinový cukr, vejce, olej a jogurt. Poté přimícháme najemno nastrouhanou hrušku, mandle, ovesné vločky, badyán a citronovou kůru. Nakonec zamixujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.

3

Hotové dortíčky ozdobíme celým badyánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3