Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Další várka pečiva je tady, tentokrát výborná bageta bez lepku se sýrovou omáčkou.
Mouku prosejeme společně se solí. Vodu lehce ohřejeme, měla by být vlažná, ne horká.
Ve vodě rozmícháme droždí a nalijeme směs do těsta. Vypracujeme hladké vláčné těsto. V případě potřeby přidáme vodu, popřípadě bezlepkovou mouku.
Těsto dáme kynout na 120 minut na teplé místo. Hotové těsto rozdělíme na tři stejné díly a z každého dílu vypracujeme bagetu.
Troubu předehřejeme na 200 °C a bagety uložíme na plech s pečicím papírem. Ještě je necháme dalších 30 minut kynout a dáme péct do trouby na 25 minut.
Máslo necháme změknout a smícháme ho s čerstvým sýrem. Eidam nastrouháme na jemno a vmícháme ho do máslové směsi.
Pomazánku ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Podáváme ji s čerstvou bagetou.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.