Bagetka s domácím bylinkovým máslem
Ingredience
4 větší bagety
200 g másla
čerstvá pažitka
čerstvá petrželka
1 stroužek česneku
sůl
bazalka
Postup přípravy
1
Máslo vyndáme z ledničky a necháme ho změknout, aby se nám s ním lépe pracovalo.
2
Česnek oloupeme, rozdrtíme a nakrájíme na drobno. Smícháme jej s máslem. Přidáme sůl a na jemno nakrájenou pažitku, petrželku a bazalku. Vše dobře promícháme, aby se chutě spojily.
3
Připravíme si bagety. Bagety rozkrojíme na dvě části a ještě na půlky. Na povrch každé půlky poklademe kousek bylinkového másla.
4
Vezmeme si papír na pečení, zmačkáme jej a polijeme vodou. Do mokrého papíru zabalíme bagety.
5
Zabalené bagety vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, pečeme asi 10 minut. Díky mokrému papíru budou bagety krásně nadýchané a na povrchu křupavé, nevysuší se.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
10 min.
Dezerty