Banica

Ingredience

500 g hladké mouky
150 g másla (rozehřátého + máslo na potírání těsta)
2 lžíce bílého vinného octa
200 ml vody (teplé)
sůl
Náplň
500 g balkánského sýra
3 vejce

Postup přípravy

1

Mouku, rozehřáté máslo, ocet, sůl a vodu smícháme.

2

Vypracujeme do hladkého těsta, se kterým několikrát udeříme o vál, až se přestane lepit a začnou se v něm dělat bubliny.

3

Těsto potřeme teplou vodou a přikryjeme nahřátým hrncem, alespoň na půl hodiny.

4

Mezitím si připravéme sýrovou náplň. Balkánský sýr rozmělníme a vmícháme do něj rozšlehaná vejce.

5

Odpočaté těsto rozdělíme na šest stejných dílů. Každý s dílů vytáhneme do tenkého obdelníku.

6

Polovinu potřeme máslem a těsto přeložíme na půl. Pak naneseme vrstvu sýrové náplně a zatočíme. Postupně tvoříme "šneka".

7

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25-30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3