Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
V Bulharsku je to Banica a v Řecku zase Tiropita. Pro nás výborný závin. Ať tak nebo tak, je to moc dobré a výživné.
Mouku, rozehřáté máslo, ocet, sůl a vodu smícháme.
Vypracujeme do hladkého těsta, se kterým několikrát udeříme o vál, až se přestane lepit a začnou se v něm dělat bubliny.
Těsto potřeme teplou vodou a přikryjeme nahřátým hrncem, alespoň na půl hodiny.
Mezitím si připravéme sýrovou náplň. Balkánský sýr rozmělníme a vmícháme do něj rozšlehaná vejce.
Odpočaté těsto rozdělíme na šest stejných dílů. Každý s dílů vytáhneme do tenkého obdelníku.
Polovinu potřeme máslem a těsto přeložíme na půl. Pak naneseme vrstvu sýrové náplně a zatočíme. Postupně tvoříme "šneka".
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25-30 minut.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.