Recepty Dezerty Pečené Barevné velikonoční cupcakes s Herou

Ingredience

85 g máslového margarínu
98 g krystalového cukru
2 vejce (nebo 3 menší)
1 lžička vanilkového aromatu
145 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 špetka soli
45 ml plnotučného mléka
90 g čokolády (nebo čokoládových lupínků)
Vanilkový krém
250 ml plnotučného mléka
1 sáček vanilkového pudingu
60 g krupicového cukru
200 g margarínu

Popis

TIP 1: Hotový krém můžeme i různě dochucovat např. mletou kávou, oříšky, kokosem či jinými ingrediencemi dle Vaší fantazie. 
TIP 2:  Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat kůru z 1 citronu. Tu při přípravě přidáme do směsi suchých ingrediencí. Košíčky dostanou další, zajímavou chuť a větší šťavnatost!

Postup přípravy

1

V mixéru vyšleháme rostlinný tuk Hera Máslová příchuť společně s cukrem, dokud není směs kompaktní a nadýchaná.

2

Poté přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a vše důkladně prošleháme. Nakonec jen krátce zašleháme vanilkový extrakt.

3

Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech. Vždy začínáme a končíme suchou/moučnou směsí. Jakmile je směs hladká a kompaktní, přestaneme se šleháním. Díky tomu zůstane těsto nadýchané.

4

Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Naplníme je do 2/3 těstem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 17-20 minut.

5

Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.

6

Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích Heru máslovou a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.

7

Na závěr upečené košíčky/cupcakes ozdobte připraveným krémem a čokoládovými či marcipánovými vajíčky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3