Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Vyměňte klasické bramborové hranolky za hranolky ze sladkých brambor. Chuť kořeněných batátů vás příjemně překvapí.
Troubu vyhřejeme na 225 ° C. Batáty oloupeme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na dlouhé, asi ½ cm široké hranolky.
Hranolky ponoříme do mísy se studenou vodou a zatím si namícháme koření - v misce smícháme všechny druhy koření kromě soli.
Batátové hranolky vyjmeme z vody, opláchneme a osušíme. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a osušené hranolky na něj položíme.
Kořenící směs smícháme s olejem a potřeme s ní hranolky ze všech stran.
Hranolky rozmístíme na pekáči tak, aby se nedotýkaly - po upečení budou mít hezký tvar a dobře se propečou.
Pečeme asi 35 minut, po 20 minutách hranolky jemně otočíme na druhou stranu. Malé vytáhneme o něco dříve, aby se nepřipálily.
Do zbytku kořenící směsi přidáme sůl a hranolky po upečení ještě jednou opepříme.
Avokádový dip : Všechny přísady rozmixujeme dohladka. Pokud je dip příliš hustý, rozředíme ho troškou vody.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.