Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Pochutnejte si na dalším skvělém receptu od kuchařky Marcely Vuong. Tentokrát na BBQ chicken, inspirovaném americkou kuchyní.
TIP: Kuře nepotírejte omáčkou dříve, než je zcela hotové. BBQ omáčka obsahuje hodně cukru a zbytečně by se tedy pálila.
Nejdříve si připravíme směs koření. Do misky nasypeme 4 lžíce soli, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce uzené červené uzené papriky, 1 lžíci kajenského pepře a vše promícháme.
Pro přípravu marinády si připravíme do misky rajčatový protlak a přidáme sušenou cibuli, třtinový cukr, hořčičné semínko, granulovaný česnek, uzenou červenou papriku, kajenský pepř a černý pepř. Přilijeme worcesterovou omáčku, jablečný ocet, rostlinný olej a celou směs zakápneme pomerančovou šťávou. Vše promícháme a nalijeme na rozehřátou pánev. Přidáme 1 hrnek vody a stále mícháme, aby se nám omáčka nepřipálila.
Zatímco se omáčka vaří, obalíme si naporcované kuře ve směsi koření a vložíme na gril.
Jakmile je kuře pořádně propečené, potřeme ho hotovou BBQ omáčkou. Poté jej opět opékáme za všech stran.
Hotové grilované kuře servírujeme posypané nasekanou petrželkou.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.