Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Kuře nepotírejte omáčkou dříve, než je zcela hotové. BBQ omáčka obsahuje hodně cukru a zbytečně by se tedy pálila.
Nejdříve si připravíme směs koření. Do misky nasypeme 4 lžíce soli, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce uzené červené uzené papriky, 1 lžíci kajenského pepře a vše promícháme.
Pro přípravu marinády si připravíme do misky rajčatový protlak a přidáme sušenou cibuli, třtinový cukr, hořčičné semínko, granulovaný česnek, uzenou červenou papriku, kajenský pepř a černý pepř. Přilijeme worcesterovou omáčku, jablečný ocet, rostlinný olej a celou směs zakápneme pomerančovou šťávou. Vše promícháme a nalijeme na rozehřátou pánev. Přidáme 1 hrnek vody a stále mícháme, aby se nám omáčka nepřipálila.
Zatímco se omáčka vaří, obalíme si naporcované kuře ve směsi koření a vložíme na gril.
Jakmile je kuře pořádně propečené, potřeme ho hotovou BBQ omáčkou. Poté jej opět opékáme za všech stran.
Hotové grilované kuře servírujeme posypané nasekanou petrželkou.