Bezlepková bublanina s lesním ovocem a stévií
Ingredience
200 g bezlepkové mouky (Jizerka nebo pohanková)
1 prášek do pečiva
120 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
čerstvá stévie na doslazení
1 citron
2 vejce
60 ml plnotučného mléka
60 g másla
300 g lesního ovoce (maliny, ostružiny, borůvky)
Popis

TIP: Bublaninu připravíte i z broskví, meruněk nebo rybízu.

Postup přípravy
1
V míse smíchejte bezlepkovou mouku s práškem do pečiva.
2
Přidejte cukry a nasekané lístky stévie.
3
Vmíchejte kůru z citronu, vejce, mléko a máslo (při pokojové teplotě). Promíchejte.
4
Formu na bublaninu vyložte pečicím papírem.
5
Nalijte do ní těsto a přidejte část ovoce.
6
Pečte v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut.
7
Poté přidejte zbytek ovoce a dopečte dozlatova, asi 10 minut.
8
Jestli je bublanina hotová, zjistíte špejlí. Když do těsta píchnete, zůstane suchá.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci