Recepty Dezerty Pečené Bezlepkové citronové řezy z mandlové a kokosové mouky s javorovým sirupem

Ingredience

Základ:
150 g mandlové mouky
50 g kokosové mouky
50 ml javorového sirupu
80 ml kokosového oleje
1 špetka soli
Krém:
4 vejce
citronová šťáva (ze 2 Tesco Bio citronů)
1 lžička citronu (čerstvé citronové kůry)
100 ml javorového sirupu
1 lžíce kokosové mouky

Postup přípravy

1

V misce mícháme všechny suroviny na základ, dokud nebudou dobře spojené. Prsty vtlačíme na dno menšího plechu 20 × 20 cm a pečeme 15 minut v předem rozehřáté troubě při 180 °C.

2

Mezitím vyšleháme vajíčka s ostatními surovinami na krém kromě kokosové mouky. Nakonec přidáme prosátou kokosovou mouku. Šleháme dohladka.

3

Když se základ upeče, ihned na něj nalijeme krém. Snížíme teplotu v troubě na 165 °C a pečeme cca 20 minut. Krém nebude úplně pevný, bude mít konzistenci pudinku.

4

Necháme 30 minut vychladnout při pokojové teplotě, pak přemístíme do lednice na minimálně 3 hodiny a servírujeme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept