Recepty Dezerty Pečené Bezlepkové perníčky

Ingredience

½ lžičky jedlé sody

1 vejce

80 g cukru moučka

30 g másla (Madeta)

200 g bezlepková mouka (Nomix)

60 g medu

½ lžičky perníkové koření

Postup přípravy

1

Med a máslo rozehřejeme a důkladně promícháme s bezlepkovou moukou, perníkovým kořením, vejcem, cukrem moučka a jedlou sodu. Těsto potom zabalíme, uložíme v chladu, nejlépe alespoň do druhého dne.

2

Těsto rozválíme na dobře pomoučněné ploše na tloušťku asi 0,5 cm a poté můžeme začít vykrajovat různé tvary.

3

Perníčky pečeme na plechu při teplotě asi 160 - 170 °C. Můžeme použít pečící papír nebo plech vymazat tukem. Pečeme pomalu,přibližně 12 - 15 minut podle velikosti.

4

Ihned po upečení ještě horké perníčky lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4