Recepty Dětská jídla První dětská jídla Bílý chléb s medovou pomazánkou a pistáciemi

Ingredience

250 g hladké mouky

160 ml mléka

30 g másla

20 g cukru

5 g instantního droždí

1 vejce

1⁄2 lžičky soli

olivový olej

voda na pomazání

Medová pomazánka

10 lžic medu

2 lžíce másla

2 lžíce pistácií

1 lžíce citronové šťávy

špetka skořice

Postup přípravy

1

Máslo necháme změknout. Mléko ohřejeme, nesmí být příliš horké. Mouku prosejeme a smícháme ji s cukrem, solí, změklým máslem, vajíčkem a droždím.

2

Směs zalijeme mlékem a vypracujeme těsto. Dáme si záležet, aby se všechny suroviny propojily. Těsto musí být nadýchané a hladké.

3

Formu na chléb vymažeme olejem a vložíme do ní těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout na dvě hodiny.

4

Po hodině kynutí těsto znovu zpracujeme, aby se do něho dostal vzduch, vytvarujeme do válečku a opět uložíme do formy.

5

Než nám těsto vykyne, uděláme si medovou pomazánku. Med smícháme s rozpuštěným máslem, ochutíme ho citronovou šťávou a špetkou skořice. Pokud je med tuhý, necháme ho v mikrovlnné troubě rozpustit.

6

Předehřejeme troubu na 190 °C, chléb pomažeme vodou a pečeme ho 25 minut dozlatova.

7

Hotový chléb necháme vychladnout a nakrájíme ho na plátky. Pistácie rozdrtíme. Chléb natřeme pomazánkou a posypeme oříšky. Zbytek chleba dáme zmrazit do zásoby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 16. 10. od 8:00 do 22. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/34_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4