Recepty Hlavní jídla Bio cuketové carpaccio se sýrem feta, koprem a citrusovou zálivkou

Ingredience

1 cuketa (BIO)
70 g sýra Feta
50 g vlašských ořechů
4 lžíce kopru (nasekaného)
Zálivka:
½ lžičky citronu (najemno nastrouhané BIO citrónové kůry)
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička krystalového cukru
½ lžičky dijonské hořčice
1 špetka mořské soli
3 lžíce olivového oleje
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Připravíme si zálivku. V misce smícháme citrónovou šťávu, kůru, cukr, hořčici, sůl a pepř. Potom postupně a za stálého míchání přiléváme olivový olej. Hotovou zálivku si odložíme stranou.

2

Vlašské ořechy nakrájíme nadrobno a na pánvi je nasucho pražíme asi 4 minuty.

3

Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájíme (nebo si pomůžeme struhadlem) na tenoučké plátky. Rozložíme ji na talíře. Posypeme ořechy a rozdrobeným sýrem feta, zalijeme zálivkou a ozdobíme koprem. Ihned podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3