Bio hummus z cizrny a červené řepy
Ingredience
400 g vařené bio cizrny
200 g červené řepy
1 citrón
3 stroužky česneku
50 g sezamové pasty tahini
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce římského kmínu
špetka soli
špetka pepře
Popis

TIP: Podáváme s čerstvým pečivem či zeleninou. Pro výraznější chuť můžeme ozdobit koriandrem.

Postup přípravy
1
Dáme si předehřát troubu na 200°C a mezitím omyjeme červenou řepu. Potřeme ji olivovým olejem, osolíme, zabalíme do alobalu a dáme péct zhruba na hodinu, dokud není měkká.
2
Vařenou cizrnu opláchneme a dáme do mixéru, kam přidáme na menší kousky nakrájenou červenou řepu společně s římským kmínem, citronovou šťávou a kůrou z jednoho citrónu, česnekem, olivovým olejem a sezamovou pastou tahini.
3
Velmi jemně opepříme a osolíme a vše pečlivě mixujeme, dokud nedostaneme hladkou směs.
4
Necháme odležet na hodinu v lednici.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
30 min.
Dezerty
před 2 měsíci
před 2 měsíci