Recepty Saláty Bio pohankový salát s růžičkovou kapustou, granátovým jablkem a ořechy

Ingredience

Salát:
200 g pohanky (bio)
150 g růžičkové kapusty
1 granátové jablko
1 hrst vlašských ořechů
petrželka
sůl
Zálivka:
100 ml olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
1 lžička medu
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka. Pohanku zalijeme 400 ml vody, osolíme a vaříme na mírném plameni 5 minut. Poté přiklopíme a necháme dojít dalších 15 minut.

2

Pohanku vsypeme do mísy, přidáme růžičkovou kapustu, zrníčka z granátového jablka, pokrájenou petrželku a vlašské ořechy. Zalijeme zálivkou z olivového oleje, octa, medu, hořčice, soli a pepře. Promícháme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3