Bio zázvorové melasky

Ingredience

250 g Bio celozrnné jemně mleté pšeničné mouky

100 g Bio třtinového cukru

50 g Bio třtinové melasy

90 g Bio kokosového oleje

1 Bio čerstvé vejce

1 kávová lžička jedlé sody

2 kávové lžičky nastrouhaného zázvoru

1/2 kávové lžičky skořice

1/2 kávové lžičky mletého hřebíčku

špetka soli

Postup přípravy

1

V míse nejdříve smícháme třtinový cukr a melasu s kokosovým olejem a vejcem. Poté po částech přidáme celozrnnou mouku, jedlou sodu, sůl a směs koření (zázvor, skořici a mletý hřebíček).

2

Ze vzniklé směsi vytvoříme pomocí lžíce kuličky o velikosti vlašského ořechu, které obalíme v třtinovém cukru.

3

Sušenky pečeme v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem 10 minut při teplotě 180 °C.

4

Po upečení necháme sušenky vychladnout přímo na plechu. Jsou dost křehké, ale postupně ztuhnou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4