Recepty Hlavní jídla Těstoviny Boloňské špagety

Ingredience

Na omáčku
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
3 cibule
3 stroužky česneku
400 g rajčat (loupaných)
parmazán
2 lžíce olivového oleje
tymián
čerstvá bazalka
sušené oregano
krystalový cukr
sůl
mletý černý pepř
Těstoviny
špagety

Postup přípravy

1

Začneme s masovou omáčku: cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Na 2 lžících olivového oleje smažíme dozlatova.

2

Přidáme mleté maso, mícháme a necháme oddělit na kousky, pomůžeme si vařečkou.

3

Jakmile je maso opečené, přidáme mletá rajčata, jemně nasekanou bazalku, tymián, oregano, sůl a pepř. Zamícháme, povaříme a dle chuti ještě dochutíme cukrem.

4

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

5

Hotové těstoviny podáváme s omáčkou, posypané parmazánem a ozdobené bazalkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3