Ingredience

2 l hovězího bujónu (s kousky masa)
1 cibule
1 mrkev
4 kuličky celého nového koření
4 lžíce rajčatového protlaku
kysané zelí
2 kousky červené řepy
3 stroužky česneku
1 kousek celeru
sůl
mletá paprika
mletý kmín
bobkový list
krystalový cukr
bílý vinný ocet
zakysaná smetana

Popis

TIP: Červená řepa musí přijít do vroucí vody, jinak zčerná.

Postup přípravy

1

Z mrazáku si vyndáme cca 2l hovězího vývaru s kousky uvařeného masa a dáme ho rozmrazit.

2

V hrnci si osmažíme cibuli, mrkev pokrájenou na kostičky, kousek celeru pokrájeného na kostičky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, červenou papriku, drcený kmín, bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 lžíce rajského protlaku, vymačkané pokrájené kysané zelí a šťávu ze zelí.

3

To vše přelejeme hovězím vývarem s masem a až se polévka začne vařit, nastrouháme k ní nahrubo dvě menší červené řepy. Pak už jí vaříme jen tahem cca 20 minut.

4

Boršč nakonec dochutíme solí, cukrem, octem a podáváme se zakysanou smetanou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3