Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Borůvkové hrníčkové knedlíky

Ingredience

300 g borůvek
250 g odtučněného tvarohu
200 g polohrubé mouky
100 g másla
250 ml mléka
2 vejce
voda (dle potřeby)
Na vysypání
hrubá mouka
Na vymazání
máslo (nebo sádlo)
Na ozdobu
odtučněný tvaroh
moučkový cukr
máslo

Postup přípravy

1

Vezmeme si vejce a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky v míse smícháme s prosetou moukou, mlékem a špetkou soli. Bílky použijeme k přípravě sněhu, který vmícháme do těsta.

2

Připravíme si dva hrnky (objem 250 ml), vymažeme je sádlem a vysypeme moukou. Na dno hrnku vždy vkládáme vrstvu těsta, poté vrstvu borůvek. Vrstvíme až do 3/4 hrnku, poslední vrstva musí být těsto.

3

Vezmeme si široký hrnec a vložíme do něj pařák. Na něj pak položíme hrnky a zalijeme vodou tak, aby sahala do poloviny výšky hrnků. Na hrnec dáme pokličku a vaříme 30 minut.

4

Po uplynutí doby vaření vyjmeme knedlíky z hrnečků a nakrájíme na plátky. Zdobíme nastrouhaným tvarohem, rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3