Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Vezmeme si vejce a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky v míse smícháme s prosetou moukou, mlékem a špetkou soli. Bílky použijeme k přípravě sněhu, který vmícháme do těsta.
Připravíme si dva hrnky (objem 250 ml), vymažeme je sádlem a vysypeme moukou. Na dno hrnku vždy vkládáme vrstvu těsta, poté vrstvu borůvek. Vrstvíme až do 3/4 hrnku, poslední vrstva musí být těsto.
Vezmeme si široký hrnec a vložíme do něj pařák. Na něj pak položíme hrnky a zalijeme vodou tak, aby sahala do poloviny výšky hrnků. Na hrnec dáme pokličku a vaříme 30 minut.
Po uplynutí doby vaření vyjmeme knedlíky z hrnečků a nakrájíme na plátky. Zdobíme nastrouhaným tvarohem, rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.